Medewerker Cliff aan het woord

Mijn ervaring als Commercieel Klantadviseur bij 2Contact

Foto Cliff, Sales Agent 2Contact
Mijn periode als Commercieel Klantadviseur zit er na vier volle jaren op. Ik heb dit met alle plezier gedaan en heb hier voornamelijk erg veel van geleerd. Dit laatste zou ik graag met jullie willen delen, zodat je als toekomstig Commercieel Klantadviseur bij 2Contact weet wat je kunt verwachten.

Je hoort vaak dat het werk als “callcenter medewerker” wordt onderschat. Zo wordt het vaker gezien als simpel en geen diepgaand werk. Na mijn loopbaan bij 2Contact kan ik met volle overtuiging zeggen dat hier niets van klopt.

Ik ben bij 2Contact zonder enige sales ervaring begonnen. In eerste instantie zou ik mijzelf omschrijven als mensgericht en helemaal niet als een salespersoon. In het begin keek ik er daarom ook erg tegenop, maar toch wilde ik wel graag kennis maken met het vak en daar ook zo goed mogelijk in worden. Ik heb namelijk Commerciële Economie gestudeerd en was in de tussentijd op zoek naar een goede basis. Natuurlijk liep ik in het begin op mijn tenen, maar dat werd al snel verleden tijd.

Bij 2Contact wordt er, net als op school en in het bedrijfsleven, gewerkt aan de hand van competenties. Op deze manier kun je al vanaf dag één je eigen ontwikkeling managen. Hiernaast zijn er ook Contact Managers, die dagelijks klaarstaan om jou te helpen en je op het gewenste salesniveau te krijgen. Zo wordt jouw ontwikkeling constant onder de loep genomen door: inluisterkaarten, kalibratiesessies en het voeren van loopbaangesprekken met jouw desbetreffende coach. 2Contact neemt de Commercieel Klantadviseur erg serieus en je bent hier verre van een nummer.

Wat 2Contact ook erg leuk maakt, is de diversiteit aan mensen. Hierdoor kan iedereen zich blijven ontwikkelen. Of je nou een starter bent of gevorderde; er is altijd wel iemand waarmee je kan levelen, ervaringen kunt uitwisselen en die je kan inspireren.

Mijn laatste dag bij 2Contact zit er nu echt op. Ik ga werken in de recruitment branche, wat ik voor een groot deel te danken heb aan het leertraject bij 2Contact. Ik besef mij hierdoor des te meer dat deze ervaring onmisbaar voor mij is geweest. Zo ben ik communicatief enorm gegroeid en heb ik geleerd om op mijzelf te kunnen reflecteren. Ik raad dan ook iedere starter of gevorderde aan om bij 2Contact te gaan werken. Het heeft mij als persoon sterk ontwikkeld en mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Cliff

Terug naar prikbord

Volg ons via:

WhatsApp 2Contact